Pálinkafőzés legfrissebb

Díjazták a tuzséri pálinkát

1 hónap ago
2019-ben a Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde díját a Tuzséri Pálinka Manufaktúra Kft. vihette haza, míg a legjobb kereskedelmi pálinkának ugyanennek a cégnek a párlatát, a 2017-es évjáratú tuzséri szilvapálinkát választotta a zsűri. Huszonegy vállalkozást közel kétszáz mintáját előzte meg a tuzséri.

tovább

Újra adómentessé tehetik a pálinkafőzést

1 hónap 3 hét ago

Már májusban döntés születhet az Európai Unióban arról a kezdeményezésről, hogy adómentes legyen az otthoni pálinkafőzés, az elképzelés megvalósításához arra volna szükség, hogy megváltozzon az alkoholok ügyével foglalkozó uniós irányelv. A felvetést a magyar kormány is pártolja - írja a Magyar Nemzet szombati száma.

tovább

Keresik az év legjobb pálinkáját

1 hónap 3 hét ago

Ismét keresi az ország legjobb pálinkáját a Pálinka Nemzeti Tanács. A kereskedelmi főzdék április 18-ig nevezhetik a legjobb termékeiket. 2019 legjobb pálinkáját hagyományosan idén is a parlamentben hirdetik ki, ahol a legeredményesebb főzdét, és a legjobb tízezer palack feletti tétel főzőjét is díjazzák.

tovább

Aromavadászok találták meg az igazán jó pálinka titkát

1 hónap 3 hét ago
Már nagyapáink is birtokolni vélték a jó pálinka titkát, ám a trendek rohamosan változnak. A gyümölcspárlatok igazi esszenciájának rejtélye azonban örök idők óta maradandó: az aromagazdag és egészséges gyümölcs, valamint a technológiai fegyelem, amihez egy kis tisztaság, őszinteség és szeretet párosul. A HelloVidék ezúttal somogyi pálinkafőző mestereket kérdezett a tökéletes magyar pálinka titkáról.

tovább

IV. Somogyi Megyei Nyílt Pálinkaverseny

1 hónap 3 hét ago

A Somogyi Bor- és Pálinkamustra Egyesület az idei évben is megrendezi a IV. Somogyi Megyei Nyílt Pálinkaversenyét!

 

Az idei évben a Kereskedelmi főzdék számára egy Különdíjjal készülünk:

 

7.)     Kereskedelmi főzdék és Somogy megyei gyümölcstermelők különdíja:

időpont:  2019. 04. 08 - 2019. 05. 04

tovább

Soltvadkerten keresik a legjobb Cserszegi fűszereseket és Irsai Olivéreket

1 hónap 3 hét ago

Április 26-án országos bor- és pálinkaversenyt rendeznek Soltvadkerten, a két főszereplő a Cserszegi fűszeres és az Irsai Olivér lesz. Április 22-ig lehet nevezni az e két fajtából készült borokkal. A szervezők szeretnék, ha minél többen járulnának hozzá a nevezésükkel a borverseny sokszínűségéhez és sikeréhez, ezen keresztül is ismertségének növeléséhez.

tovább

Illegálisan pancsolták a pálinkát: több száz liter alkoholt foglaltak le

1 hónap 4 hét ago

Pálinkafőző készülékeket és több száz liter illegálisan előállított párlatot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Veszprém megyében, ahol 3 működésben lévő desztilláló berendezést, mintegy 450 liter alkoholterméket, valamint több mint 2 500 liter lepárlásra váró cefrét találtak az ingatlan melléképületében.

tovább

Magyarország továbbra sem támogatja az otthoni pálinkafőzés megadóztatását

2 hónap 1 hét ago

A magyar kormány továbbra sem támogatja az otthoni pálinkafőzés megadóztatását, ezért igyekszik elérni, hogy az unió engedélyezze a saját célra történő pálinkakészítés adómentességét – hangsúlyozta Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek mai ülésén, ahol többek között erről és a digitális nagyvállalatok adóztatásáról is tárgyaltak.

tovább

Ellenőrizve
2 perc 52 másodperc ago
Feliratkozás a következőre: Pálinkafőzés legfrissebb hírcsatorna