Pálinkafőzés otthon - Házipálinka készítés

A pálinkafőzés tudomány és szakma is egyben. A múltból örökölt praktikák és eljárások, mellyel apáink, nagyapáink cefrét készítettek vagy pálinkát főztek, jellemzően nincsenek összhangban a makulátlan minőséggel. Akkoriban a „szakma” csak szájról szájra terjedt és akadhattak zavarok az információáramlásban. Így nem is volt elvárható, hogy a házilag készített kerítésszaggató vagy a guggolós pálesz felvegye a versenyt a kereskedelmi forgalomban kapható prémium égetett szeszekkel.

 

Mi a helyzet napjainkban? A múltbéli hanyag, silány minőségű pálinka mára egy sikertermék, melyből a nagyon közeli jövőben világmárka lesz. Erre minden esély megvan, hiszen nincs a világon olyan párlat, mely ízében, illatában a gyümölcs lelkét és fogyasztásának élményét úgy visszaadná, mint a magyar, minőségi gyümölcspálinka.

 

Ismerjük a titkot, de nem rejtegetjük. Tudjuk, hogyan kell jó pálinkát főzni. Sőt, állítjuk, hogy a házi készítésű pálinka nemcsak eléri, de felül is múlhatja a kereskedelmi pálinkák színvonalát. Ehhez be kell tartani a gyümölcskezelés, cefrekészítés, szakszerű pálinkafőzés és a pálinka utóéletének szabályait. A Magyar Pálinka Nagykövetség, a Házipálinka.com és a Pálinkafőzés.com küldetésének tekinti, hogy minél szélesebb körben megismertesse a prémium minőségű pálinka készítés rejtelmeit. 

 

Ennek okán tartunk havi rendszerességgel elméleti-gyakorlati pálinkafőző oktatást telephelyünkön és várjuk Önt is szeretettel! 

- Ide kattintva megtalálja a házi pálinkafőzés oktatás részleteit -